Българска школа за психоанализа

Повод за това информационно съобщение са зачестилите случаи на върнати доставки, поръчани от нашите продажбени фунии, поради факта, че не са потърсени от клиента в съответния офис на Спиди. Изготвихме следния регламент за работа в такива случаи:

  1. Приемане на върнатата пратка. Заплащане разходите по двете доставки.
  2. Проверка коректността на въведените данни в товарителницата (има случаи, когато отговорността е наша – некоректно въвеждане на телефонен номер или имена на клиента).
  3. Ако данните са въведени некоректно – поемаме отговорност да се свържем с клиента допълнително.
  4. Ако данните са въведени коректно – респ. отговорността за непотърсената пратка е на клиента – въвеждаме данните му в наш „Черен списък“, както и в онлайн платформата Client Guru (към момента сме въвели 16 души, но съгласно Закона за защита на личните данни няма да посочим друга информация за тях).

Забележка: в списъка не попадат клиентите, които са се възползвали от законовото си право да откажат пратката, за което са заплатили съответната такса за обратна доставка.

Оттук нататък ние сме в правото си да откажем да изпълним бъдеща негова поръчка. С въвеждането му в платформата това право получават и всички останали фирми, които са нейни ползватели. То се гарантира от Закона за защита на потребителите.

Послепис:

Основно условие, за да бъде една сделка успешна и партньорските отношения да са дългосрочни, това е коректността. Обикновено медиите и законодателни органи са фокусирани предимно върху коректността към клиента, но истината е, че тя е двупосочна. А основното качество, което гарантира коректността, това е умението да носим отговорност за направените избори. В случая – да си отговорим на въпросите дали стоката действително ни трябва, дали ще сме в града по време на доставката, дали имаме нужните финансови средства, за да я платим, дали въвеждаме коректно данните – и чак тогава да преминем към поръчка. Разбира се, животът е изпълнен с непредвидени обстоятелства, които са в състояние да препятстват плановете ни. Но в такива случаи отговорният човек се обажда по телефона, за да съобщи и опита да коригира.

Вярваме, че основен гарант за взаимната коректност е наличието на правила, каквато е целта и на настоящото съобщение.

2023 © Всички права запазени. Изработка на сайт
ЗАПИСВАНЕ ЗА КУРСОВЕ, КОИТО ОРГАНИЗИРАМЕ